Blue Tears - Naim Korudağ

Blue Tears - Naim Korudağ

  


 Naim Korudağ'ın yürüttüğü Kıbrıslı Blues/Rock grubu. Şahsen Ankara'da bu grup klasmanında bir blues-rock grubu keşfedemedim ve sanıyorum İstanbul'da da aynı şekilde olacaktır. Grup genel olarak Trio ve şuanda olanın aksine bass gitarda Dean Bridges yer alıyor. Dean'in yurtdışına gitmesiyle grup ismini değiştirmeden piyasanın başarılı gitaristi Ed'i bass gitar pozisyonuna alıp devam etti. Gruba bazı zamanlar Naim Korudağ'ın oğlu klavyeye geçerek destek veriyor ve bu grup neredeyse haftanın 5 günü Kıbrıs'ta her yerde çalıyor. Ayrıca grubun gitaristi Naim Korudağ'ın azımsanamayacak bir ekipman koleksiyonu var. 

Hasan Ishak:
 - Cafe des Artistes'de Naim abinin ekipmanlarıyla çalma şansım oldu. Müziğe dair ilk adımlarımı en doğru eleştirilerle yontmak için konuşulacak en doğru insanlar olduklarını düşündüm hep. Öyleki Kıbrıslı sanatçıların çoğu, müziğin evrenselliği ve felsefesini Türk müzisyenlerinden daha kapsamlı ele alıyordu. 

Kullandığı pedalboard'un yanında sahnelerde eksik etmediği 5'li gitar standı hep doludur.
Kıbrıs müzik piyasasının saygın isimlerinden ve Deep Purple deneyimi bulunan Koray Bali Blue Tears'ın kendine has tarzını yakalamasını sağlayan en önemli isimlerden. El yapımı bagetler ve alışılagelmedik bir davul setupıyla Türkiye'de duyamayacağınız davul sololar bu grupta her gece var.

Ayrıca Gitarist ve Vokal Naim Korudağ'ın Türkiye'de geçirdiği zamanlarda piyasanın o dönemler aktif olan birçok mekanında çalmışlığı var. Yaşamının bir bölümünü İngiltere'de geçiren Korudağ kendine mesken olarak Kıbrıs'ı seçmiş ve müzik hayatına burada devam etmektedir. Kıbrıs'ın Türkiye ve birçok avrupalı sanatçılardan oluşan müzik piyasası ülkeye zengin bir müzikal hayat sağlamaktadır. Simge Çerkezoğlu'nun Naim Korudağ ile yaptığı röportajla sizleri başbaşa bırakıyor ve yolunuz düşerse Kıbrıs'ta Blue Tears'ı canlı olarak dinlemenizi umuyoruz.




Ayrıca Naim Korudağ'ın sahnelerinde kullandığı pedalboarda burada göz atabilirsiniz!
https://grandflexstudio.blogspot.com/p/naim-korudag-pedalboard.html

1 yorum:

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa