Alper Cengız - Ankara Muzısyenlerı

Alper Cengız - Ankara Muzısyenlerı

 


Bilmediğiniz en büyük efsanelerden biri...

Alper Cengiz


Rockabilly tarzı, yeteneği ve karizmasıyla kesinlikle ülkemizin Elvis Presley'i. Ancak tabii ülkemizin yetenekleri tutamama gibi bir huyu var ve bu huy günün birinde başarılı sanatçının yaşamak için Kıbrıs'ı tercih etmesine sebep olacaktı. 

Hayatı

"1971'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimin ardından kısa bir süre Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda çello eğitimi aldı. Lise sonrası Ankara Halk Oyuncuları bünyesinde tiyatro eğitimi aldı. Sahnelenen oyunlarda rol aldı ve katıldığı turneler ile tüm Türkiye'yi dolaştı. 1994'de Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. 1992'de ilk grubu "Argos", daha sonra Süleyman Bağcıoğlu, Utku Unal ve Caner Üstündağ ile kurdukları "Blues Express", 90'lı yıllarda Ankara ve İstanbul'da en çok tanınan blues-rock gruplarından biri oldu. Ankara'nın en gözde mekanlarından Manhattan Music Club'ın bünyesinde seçkin müzisyenlerden kurulan "Manhattan Big Band" ve nihayetinde 1995 yılında kurduğu "SOUL STUFF" ile müzik hayatı devam etti. 2007 yılında, Elvis Presley in 30. ölüm yıldönümü adına İngiliz TV kanalı BBC'nin Londra'da düzenlediği ve BBC'nin isteği doğrultusunda katıldığı "World's Greatest Elvis" yarışmasında, bütün dünyadan katılan yarışmacılar arasından seçilerek finalde yarışmaya hak kazandı! 2008'de yaklaşık 40 kişilik bir orkestra ile (Soul Stuff, Ankara Kent Orkestrası ve Bilkent Yaylı Grubu) "Elvis Presley Tribute" konserini gerçekleştirdi. Soul Stuff'daki solistliğinin yanı sıra, "Passaparola" TV programında solistlik yaptı, birçok TV reklamını seslendirdi ve bu alanda da çalışmalarına devam ediyor. 2012 Nisan ayında kendi adını taşıyan ilk maxi single albümü "Alper Cengiz'i yayınladı. İlk klibi "Rüya" adlı parçaya çekildi."

Hasan Ishak'ın ağzından Alper Cengiz


Eminim çoğunuz ismini bile duymadınız ve şarkılarını bilmiyorsunuz. Oysa Alper Cengiz henüz gençken Ankara'dan kalkıp Dünya Elvis Presley benzerleri yaraşmasında dereceye girmiş, Fuat Öner ile işler yapmış, Soul Stuff adında bir efsane grup kurmuştu. Benim için kesinlikle Mark Knopfler kadar bir adamdır. O bunu kabul etmeyecek olsa da ülkemiz müzisyenin alçak gönüllülüğü onların yeteneğini görmemize engel değil. Ya da belki şartlar gereği kendilerini bizim benzetmelerimiz gibi görmeye alışık değiller. Ama ülkenizde bir Elvis - Mark karışımı yaşıyor ise bu değeri yaşatamamak sanatçının suçu olmamalı.

Şimdilerde Kıbrıs Girne'de işlettiği Soulist isimli barda kendi ve Kıbrıs'ın birçok yetenekli müzisyeni sahne alıyor. Yakın zamanlarda ekibimizin üyelerinin bir grubunun sahneye çıkmasına vesile olmuş, müzisyeni destekleyen bir sanatçıdır. 

1 yorum:

  1. Alper Cengiz ve birçok yerli sanatçının müziklerini listemizden dinleyerek onlara destek olabilir, daha fazla sanatçı keşfedebilirsiniz!! https://open.spotify.com/playlist/6Vu7WlfTQGyus8iPVz3teq?si=865f3059e324482f

    YanıtlaSil

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa