Pislick Kedi - Dirty Honey - GnR

Pislick Kedi - Dirty Honey - GnR

 


Guns and Roses şüphesiz rock tarihinin en ses getiren gruplarındandır. Hatta birçok kaynağa göre birincisidir. İnsanlar senelerdir bu tarz müziği dinlemekten sıkılmadı ve böylelikle GnR ekibi geleceğe güzel tohumlar ekti. Grubun iç sıkıntılarına çok takılmazsak sanırım benim için de en iyilerdendir. 80/90lar rock müziği birçok kişinin kalbinde güzel anılara sahiptir ve bu anılara çok yakın hissettirecek iki grup ile tanışmak eminim okurlara büyük mutluluk verecektir. Bu bölümde benim için ülkemizdeki en değerli gruplardan Pislick Kedi ve aynı yıllarda Los Angeles'ta kurulmuş rock grubu Dirty Honey'den bahsedeceğiz. 


- Pislick Kedi -


Asla kelimelerin yeteceğini düşünmüyorum. Yani bunca uğraş, bunca karizma, bunca yetenek bizim yazacağımız satırlara sığmayacaktır. Amerika'da yaşıyor olsanız belki çok garipsemeyeceğiniz bu ekibin ülkemizin zorlu şartlarında gerçekten rock felsefesini yaşatarak ilerlemeleri beni hep çok etkiledi.

Grup ilk single'ı Tekir'in Gözü'nü 2018'de yayınladı... Bu fazla uzak bir geçmiş değil dolayısıyla geç tanışmış olmadığınız için mutlu olmalısınız. Ancak dünya için zorlu 2019-22 yılları grubun süratını yavaşlatmış olabilir. Yine de düzelen koşullar ile birlikte grup İstanbul konserini yayınladı ve bu hızını hiç kaybedecekmiş gibi duruyor. 

Bir konuda eleştiri yapmak ülkemiz insanın dayanamadığı bir içgüdüsü gibi... Öyleki grubu ilk tanıdığım zamanlarda konserlerinin çok fazla GnR'ye benzediğini söyleyip eleştiri aldıklarını gördüm. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir sanatçının başka bir sanatçıdan etkilenmeden büyüdüğünü göremezsiniz. Sanat etkileşimle gelişir ve GnR'de örnek alınabilecek en güzel gruplardandır. E ozaman seyirciye izlemek sanatçıya ise kendi kimliğini kaybetmeden bu etkileşimden yararlanmak düşer. Ben hiçbir zaman tribute seven biri olmadım, hatta çoğu zaman Randy Hansen izlediğimde "Bu adam neden kendi ismini duyurmadı da Hendrix'in adı altında ezildi?" diye sorarım kendime. Ama Pislick Kedi'de rahatlıkla özgün bir grup duruşu görebiliyorum. Grubun benim en sevdiğim şarkı ve klibi "Gümüş Kaşık"a buradan ulaşabilirsiniz.


- Dirty Honey -


2017 yılında kurulmuş Amerikan rock grubudur. Pislick Kedi ile aynı yıllarda ve benzer tarzlarda müziklerle yükseldiler. Ağızda bıraktıkları tat ikisinde de muhteşemdir. Bu grubun sahne kayıtları ve diğer performansları Youtube'da mevcut. Ancak seyirci farkı bu olacak ki onların yorumlarında gruplarının yeni dönemin en iyi rock gruplarından olduğu konuşulur. Bizim işimiz kesinlikle kıyas yapmak değil. Hele ki böylesine iyi iki grup arasında. Ancak bu seyircilerin tutumunun sanat üzerindeki etkisini gözlemleyebileceğiniz bir ortam oluşturuyor. Elimizdeki değerlere sahip çıkamadığımızın bir örneğine dönüşmemesini dileyerek yazıyı sonlandırıyor ve Dirty Honey'den bir videoyu da buraya ekliyoruz




0 yorum:

Yorum Gönder

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa